Dags för ditt företag att köpa en kontorsfastighet?

Att köpa sin egen kontorsfastighet

Vissa företag har kommit till det stadiet då de har råd att köpa sin egen kontorsfastighet i stället för att hyra av en fastighetsägare. Detta kan vara en bra väg till att skapa ett lönsamt företag och man kan slippa stora kostnader för hyra och annat. Har företaget en stor kassa kan man lägga en del av dessa pengar på en investering i en kontorsfastighet, samtidigt som man får lokaler till sin verksamhet. Detta kan skapa en win-win för företaget om investeringen blir lönsam. Det är dock ingen lätt väg att gå, men med rätt hjälp av en kommersiell mäklare kan man lyckas.


Köpa och hyra ut kontorsfastighet

En annan typ av investering är att köpa en fastighet med kontor som man sedan hyr ut till olika företag. Detta är en välkänd investeringsstrategi som har gett god avkastning genom åren. Det svåra här är att hitta rätt typ av fastighet, till rätt pris. Det är här din kommersiella mäklare kommer till användning.

Vissa investerare går en helt annan väg, på sätt och vis. De finns de som köper mark för att sedan bygga en fastighet där, som de sedan kan hyra ut till företag. Detta kan också ge en god lönsamhet. Detta tillvägagångssätt är dock något mer avancerat och mer riskfyllt, då man behöver ha kunskap i byggnation av fastigheter. Lyckas man med detta så kan man dock få en god avkastning tillbaka.

Går du i dessa typer av tankar tillsammans med dina investerarvänner? Vi önskar dig all lycka till och hoppas att investeringen ger dig en god avkastning.